tiistai 30. tammikuuta 2007

Aaaaaaaah, kakkaa..!

Sluuuuuuuurph!!! Pepusta, nenästä, korvasta ja hieman suustakin imeytyi keuhkorakkuloiden pohjaan asti nikotiinia, häkää, amiineja, nitrosoamiineja, asetonia, metalleja kuten kadmiumia sekä arsenikkia ja noin 4000 muuta kemikaalia. Sluuuuuuuurph!!! Tärisevällä nautinnolla, jota vain omaa kakkaansa rauhassa lotkimaan päässyt koira voi tuntea livahdettuaan kulman taakse äsken tehdyn lämpimänä höyryävän herkkupalan luo. Sloktsloktslokt. Lurps.

Niin. Se oli viime lauantai ja ns. retkahdus eli suunnilleen askillinen tupakkaa alkoholilla kuorrutettuna.

Aionko nyt harjoittaa tässä jonkinlaista itseruoskintaa teidän ja itseni sadomasokistiseksi riemuksi? En. Uskokaa pois - mitä kännimokiin tulee, hieman mustunut sieluni olisi valkoinen kuin lähestyvän matkustajakoneen ohjaamon lasiin litistynyttä kärpästä toimistonsa ikkunasta katselevan amerikkalaisen toimitusjohtajan naama, jos tämä olisi edes keskipaha sellainen.

Aionko aloittaa tupakoinnin nyt uudelleen? En. Kaiken tämän perkeleen vaivan jälkeen en todellakaan. Olen siihen aivan liian laiska. Sen sijaan tupakoimattomuuden tuoma karmea hyveellisyyden leima on nyt tupruteltu pois. Olen jälleen puhdas paheellisuudessani. Eikä minun ole edelleenkään pakko aloittaa tupakointia uudelleen.

Myös ne ihmiset, joille tupakoimattomuus yleensä tai minun tupakoimattomuuteni erityisesti aiheutti jonkinlaista henkistä tuskaa voivat nyt paremmin. He voivat edelleen ajatella loogisen absurdisti ettei syytä lopettamiseen ole koska se-ja-se sortui taas tupakoimaan. Heille sanon: joka toinen teistä tulee 100% varmuudella toivomaan lopettaneensa ajoissa.

Kyllähän me kaikki kuolemme, mutta puolet kroonisista tupakoitsijoista kuolee tupakkaan. Voitte hymyillä ja sanoa tietävänne sen, mutta ette te Tiedä sitä. Te ette Tiedä edes kuolevanne jonain päivänä, joten ei kannataisi kirjoitella karmisia shekkejä summille, joissa ykkösen perään tulevia nollia ette kykene laskemaan.

En siis ole tuon 27.1.2007 lauantain jälkeen jatkanut tupakointia. Älkää tekään jatkako.

Termiin "tupakkalakko" muuten palaan vielä.

3 kommenttia:

Antero kirjoitti...

lakot loppuu aina aikanaan...(kun niillä on saavutettu niille asetettu pyrkimys)

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Muun muassa tuohon suuntaan tulen menemään kun ehdin puuttumaan tämän pintavialliseen käsitteeseen.

Anonyymi kirjoitti...

Tupakan tuoma nautinto on nikotiinin maustama illuuusio.

Koukku nikotiiniin syntyy helposti ja voimalla. Nykyään jotkut tutkijat sanovat nikotiinin olevan yhtä addiktiivinen kuin esim. heroiini.

"In February 2000, the Royal College of Physicians published a report on nicotine addiction which concluded that “Cigarettes are highly efficient nicotine delivery devices and are as addictive as drugs such as heroin or cocaine"

http://www.ash.org.uk/html/factsheets/html/fact09.html