sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Tukikohta

Ukrainassa on tapahtunut todella kummia jo vähän aikaa. Koska Suomen tiedotusvälineet eivät ole juurikaan välittäneet asiasta tietoa, minä teen sen tässä nyt. Se mitä seuraavaksi luet, saattaa näyttää siltä kuin se olisi peräisin Stephen Kingin romaanista, mutta se ei ole. En myöskään ole varma onko seuraavien asioiden tietämisestä mitään iloa. Uskon silti vapaaseen tiedon välitykseen ja ihmisten oikeuteen tietää.

Ukrainassa kaksi kausi-influenssaa ja H1N1 ovat mahdollisesti vaihtaneet keskenään geenejä ja tuloksena on syntynyt uusi supertappava virus. Se tarttuu limakalvojen ja silmien kautta. Se surmaa sitä hoitavat lääkärit. Se tuhoaa sairastuneen keuhkot niin perusteellisesti, ettei hengityskoneesta ole hyötyä. Virallisten tietojen mukaan Ukrainassa kuollaan virukseen nyt 30 hengen päivävauhdilla.

”There is a need to change the treatment standards, because those which were used earlier, resulted in nothing – doctors failed to save all people infected with the virus in the reanimation. The belt ventilators did not help also.”

“The virus, which causes death, is very aggressive, it does not strike the trachea, but immediately gets into the lungs and causes heavy swelling and solid hemorrhage.”

“'We have carried out post mortems on two victims and found their lungs are as black as charcoal. They look like they have been burned. It's terrifying.”“The virus is extremely toxic, it is able to penetrate not only through respiratory apparatus but also through the eyes.”

“President Yushchenko (Ukrainan presidentti, toim. huom.) said: 'People are dying. The epidemic is killing doctors. This is absolutely inconceivable in the 21st Century.' “

Tarpeeksi monta höyrypäätä tuottaa sikainfluenssasta disinformaatiota ja omia teorioitaan nettiin 24/7. Siksi tyydyn ainoastaan julkaisemaan tämän uutisen.

Kommenttia Sosiaali-ja Terveysministeriöltä odotellessa.

Lähteet:¨
UPDATE 17.11.2009
WHOn tänään julkaiseman tiedotteen mukaan alustavassa analyysissä ei ole havaittu Ukrainan H1N1-viruksen millään tavoin merkittävästi muuntuneen.

UPDATE 19.11.2009
GISAIDissa (Global Initiative on Sharing Avian Influenza Data), julkaistuissa Ukrainan virusnäytteissä neljässä kymmenessä on havaittu yksittäinen nukleotidi-muutos. Löydettyä D225G-muunnosta on tähän mennessä tavattu myös Kiinassa ja Australiassa.

Lintu-,sika ja ihmisperäinen virus näyttäisi olevan kehittymässä paremmin ihmiselle ”sopivaksi”. Samaa nukleotidia on aiemmin löydetty 1918/1919-kannasta.

Ei kommentteja: