Ja nyt kuunnelkaa tarkkaan: on aika antaa kanalle tiiltä niinkuin vain italialaiset osaavat.
3-4 kanan rintaleikettä luineen ja nahkoineen
1 purkki Dijon-sinappia
chilirouhetta
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
isompi ja pienempi paistinpannu
2 tiiliskiveä
alumiinifoliota
Sekoita vajaaseen purkilliseen dijon-sinappia pari kolme ruokalusikallista hyvää chilirouhetta. Lisää reippaasti oliiviöljyä, mutta ei liikaa. Tarkoitus on pitää seos tahnamaisena.
Peitä rintaleikkeet huolellisesti ja runsaasti tekemälläsi sinappichilitahnalla. Laita rintaleikkeet isompaan kylmään pannuun. Ropsauta päälle reilusti mustapippuria ja suolaa. Käännä rintaleikkeet pannulle nahkapuoli alaspäin ja lisää toisellekin puolelle mustapippuri ja suola.
Laita rintaleikkeiden päälle pannun reunojen yli ulottuva pala alumiinifoliota. Tämä paitsi estää sotkua myös pitää lämmön tallella. Laita pienempi pannu rintaleikkeiden ja folion päälle isompaan pannuun ja lisää painoksi kaksi tiiliskiveä. Laita levy keskilämmölle eli jos hellallasi pääsee kuutoseen, on neljä sopiva asetus. Anna olla noin 20-25 minuuttia. Käännä lopuksi rintaleikkeet ja palauta paino.
Koko paistoaika on noin 40 minuuttia.
Lopputuloksena on mehevä rintaleike, jolla on herkullinen rouskuvan rapea ja kaunis pintakerros.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti