sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Äänestä kun vielä voit (3 tuntia aikaa)

Tuloerot lisääntyivät edelleen vuonna 2007. Pienituloisimman kymmenyksen tulot laskivat 0,4 prosenttia, kun suurituloisimman kymmenyksen kasvoivat 3,4 prosenttia. Pienituloisia on yli 700 000.
-Iltalehti 06.06.2009

Tiedotusvälineissä EU-vaaleihin mainostetaan tänä vuonna jopa alle 40 jäävää äänestysprosenttia. 60% äänestäjistä on siis sitä mieltä etteivät asiat voisi mitenkään olla paremmin tai huonommin ja ettei Eurovaalitulos koske heitä mitenkään. Alle 40% osanotolla vaaleja ei voida pitää edes demokraattisina - niiden tulos ei edusta enemmistön tahtoa vaan enemmistön apatiaa.

Vanhan sanonnan mukaan Paholaisen ovelin temppu on ollut saada kaikki uskomaan siihen, ettei häntä ole olemassa. Hallitsevan euroeliitin ovelin temppu on ollut saada äänestäjät uskomaan ettei Euroovaaleilla ole merkitystä. Esimerkiksi tuloerojen kasvu on yleiseurooppalainen suuntaus ja osittain suoraa seurausta EU-parlamentin oikeistohegemoniasta.

Nyt vaaleissa äänestää pääsääntöisesti se kansanosa, joka haluaa nykymenon jatkuvan. Ne, joilla olisi jotain valittamista pysyvät sinnikkäästi hiljaa.

Käytä äänesi.

Ei kommentteja: