torstai 12. helmikuuta 2009

Lex Nokia


Jottei Nokian tarvitse lähteä Kiinaan, muutetaan Suomi Pohjolan Japanista Pohjolan Kiinan kansantasavallaksi.
¨
Suomi vuonna 2010

Kello on 17.05 perjantaina ja Martti Ranta on juuri poistumassa työpaikaltaan. Hän moikkaa viikonloput Kalelle ja Peralle. Askeleessa on tulevan viikonlopun tuomaa keveyttä. Käytävässä Martin kuitenkin pysäyttää osastopäällikkö Moilanen ja kaksi rotevaa siilitukkaista vartijaa.

Moilanen: "Kuule Martti, me haluttais, että sä tulet meidän kanssa ihan rauhassa tonne mun huoneeseen."
Martti: "Miks ihmeessä? Mistä nyt on kysymys? Mun pitää kuule keretä kauppaan."
Moilanen: "Me voidaan tehdä tää helposti tai vaikeesti. Jos sä Martti haluut tehdä tästä numeron, niinkun niistä sun vitun ylitöistä, niin se käy mulle loistavasti."

Puoli tuntia myöhemmin hiljainen mies istuu autossaan ajamassa kohti kotia. Kauppareissu on unohtanut. Itkettää. Hävettää. Vituttaa. Martin naama karahtaa tulipunaiseksi, joka kerran kun hänen mieleensä nousee kuva Moilasen huoneesta. Hänestä kalsareillaan Moilasen ja kahden virnuilevan vartijan edessä.

"Liisalle mä en kerro tätä ikinä. Lapset, vittu..."

Sitten tulevat kyyneleet. Ohikulkija ihmettelee hetken Espalla valoissa seisovasta Volvosta kuuluvaa huutoa ja nopeuttaa sitten askeliaan.

Sataa.

---

"Jos tallennat työkoneeltasi usb-tikulle, yritys saa katsoa koneesi lokitietoja. Yritys voi vaatia työntekijäänsä vaikka riisumaan alasti, kun tämä lähtee työpaikalta."
-viestintä- ja liikenneministeri Suvi Lindén, (kokoomus)

Ei kommentteja: