torstai 26. helmikuuta 2009

Ennen eläkettä työttömäksi

Perusteellisesti YT-neuvotelluista firmoista löytyy nykyisin yli 60-vuotiaita enää sairaaloista hoitajina ja pomoista. Jo päälle 50-vuotiaiden joukossa on apuharvennus ollut tehokasta ja he alkavat käydä yhä harvinaisemmiksi. Vanhenevat työntekijät ovat yrityksille biojätettä, loppuun kuluneita koneita, josta pitää päästä eroon. Työpaikkansa menetettyään he eivät enää työllisty.

Eläkeiän nostolla 65 ikävuoteen ei ole tarkoitus pidentää työssäoloaikaa. Hallituksen esityksen todellinen idea on se, että kuudenkympin jälkeen siirrytään muutamaksi vuodeksi kortistoon. Tämä romauttaa tulevan eläkkeen saadun työttömyysturvan määräämälle tasolle ja kappas kummaa eläkekustannukset alenevat. Kaikki tietävät tämän faktaksi ja siihen perustuu Kokoomuksen koko eläkekustannuksia säästävä konsepti.

Siinä hallituksen kiitos palkansaajan vuosikymmenten työpanoksesta.

Keskustapuolueen Timo Kallin keskiviikkoinen lausunto, jonka mukaan yksi syy hallituksen tiistaina päättämään eläkeiän nostamiseen on "käsiin räjähtänyt maahanmuutto", on täysin käsittämätöntä ja moraalitonta pyllistelyä äärioikeiston suuntaan. Onko "maahanmuutto räjähtänyt käsiin" muualla kuin maamme virallisten nettinatsien, Suomen Sisulaisten, höyryisissä päissä? Sen lisäksi maahanmuutto (tosiasissa Kallin tarkoittaa pakolaisuutta) ei mitenkään liity itse asiaan.

Pakolaisten vastaanottoon ei suomalaisten eläkeikä tai maamme vapaat työpaikat vaikuta mitenkään. Siihen vaikuttavat EU:ssa tehdyt päätökset ja Suomen hallituksen näiden päätösten antamissa rajoissa säätelemä pakolaispolitiikka.

Ehdotankin tässä Timo Kallille lisää yhtä relevantteja tilanteita, joissa hän ja muutkin innostuneet voivat yrittää ratsastaa pakolaiskeskustelun synnyttämillä laineilla:
¨
-Tarvitsemme Lex Nokiaa, koska maahanmuutto on räjähtänyt käsiin
-En muistanut soittaa, koska maahanmuutto on Suomessa räjähtänyt käsiin
-Anteeksi, että olen myöhässä, mutta maahanmuutto on Suomessa räjähtänyt käsiin

Ei kommentteja: