torstai 23. lokakuuta 2008

Järkevää ulkoistamista

Suomen Valtio aikoo korvata Kaupthing-pankkiin sijoittaneiden menetykset korkoineen. Tämä tarkoittaa sijoitetun pääoman korvaamista myös sille luvatun tuoton osalta. Lopullisen ehdotuksen asiasta eduskunnan suurelle salille tekee perjantaina valtiovarainvaliokunta. Eduskunta päättää takausvaltuuksien antamisesta perjantaina iltapäivällä.

Olen kunnioituksesta mykkänä. Kun Jyrki häviää Casino Kaupthingissa 25000 euroa ruletissa niin nyt minä maksan Jyrkille, paitsi hänen 25000 euroaan takaisin, myös hänen potentiaalisen voittonsa. Eikä tämäkään vielä riitä – teen saman Jyrkin kymmelletuhannelle kavereille. Yhteensä tässä pelipöydässä minulle tuli takkiin 115 miljoonalla eurolla plus Kaupthingin asiakkailleen lupaamat voitot päälle. Pitänee vähentää pelaamista ja riskisijoittamista.

Tätä minä kutsun todelliseksi ulkoistamiseksi – voitot sulle ja riskit mulle. Silkkaa neroutta! Ainoa asia joka minua tässä hämää on se, etten kykene nimeämään nykyistä talousjärjestelmäämme.

Talkookapitalismi?


P.S.

Stakesin tekemän tutkimuksen mukaan oppilashuollon saattaminen säälliseen kuntoon vaatisi noin 150 miljoonaa euroa. Matti Vanhanen ja Jyrki Katainen totesivat molemmat TV2:n kunnallisvaalikeskustelussa ettei tälläisia rahoja olla rikkiammutuille kouluillemme jakamassa. Summan suuruutta voi verrata hallituksen myöntämiin 50 miljardin euron valtiontakauksiin suomalaispankkien sijoitustodistuksille ja joukkolainoille.

2 kommenttia:

océano kirjoitti...

Aselain uudistus kestää vuoteen 2011. Kouluterveydenhuoltoon ei tipu rahaa. Kokoomuksen Sarkomaa haluaa vanhempien ryhdistäytyvän koulu-uhkausten suhteen. Ei ole tekemisen meiningissä kehumista.

Talkoot on pääpainotettu pankkien ja yritysten puolelle. Seuraava vastaus kysymykseen uhkailuista eduskunnan sivuilta:

Arvoisa puhemies! Vastikään OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi ja poliisiylijohtaja Mikko Paatero nostivat esille Jokelan ja Kauhajoen tapahtumien jälkeiset koulu-uhkausongelmat. Vuoden aikana näitä uhkauksia on tapahtunut lähes 200. Kouluissamme nämä uhkaukset aiheuttavat jo lähes jokapäiväistä turvattomuuden tunnetta. Kysyisin opetusministeri Sarkomaalta: Mitä voimme tehdä tämän ongelman eteen? Onko hallitus ryhtymässä toimenpiteisiin?

Opetusministeri Sari Sarkomaa: Arvoisa puhemies! Kyllä on näin, että nämä koulu-uhkaukset ovat vakavasti vaarantaneet koulurauhan, ja selvä on, että valtiovallan puolelta, koulujen puolelta, tehdään kaikki voitava. Mutta haluan kohdistaa keskustelun myöskin siihen, että näiden koulu-uhkausten takana on lapset, oppilaat, joilla on vakavasti mielessä vääristynyt se asia, mikä on oikein ja mikä väärin. Silloin me emme voi sivuuttaa vanhempia ja vanhempien vastuuta. Sen takia olen peräänkuuluttanut vanhempien ryhtiliikettä.

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Mitään ei tehdä tälläkään kerralla. Valitettavasti en usko tämän jäävän tähän.

Vähän ihmettelen sitä millaisia lampaita ihmisistä on tullut. Voisin kuvitella heitteleväni kiviä Eduskuntatalon ikkunoihin jos minulla sattuisi olemaan omia lapsia.