tiistai 4. maaliskuuta 2008

Leoni mortuo barbam vellis

On aina ollut olemassa ihmisryhmä, joka kykenee osoittamaan vapaamielisyyttään ja älyllisyyttään ainoastaan loukkaamalla toisten ihmisten arvoja tai nauramalla heidän uskonnolleen. Kun joku onneton erehtyy kommentoimaan tätä pyllyilyä, he alkavat pyörittää aivojaan korvaavaa fraasiautomaattia, joka on täynnä yleviä latteuksia kuten "sananvapaus", "sensuuri" ja "kuvien tuulettaminen".

Kuvien tuulettamista on perinteisesti ollut esimerkiksi jo kuolleen ihmisen seksuaalisuuden repostelu, koska kuolleet tunnetusti häviävät tappelussa jopa 5-vuotiaalle lapselle. Uskonto, mikäli emme ota huomioon maamme valtauskontoa, jää mediassa pääosin tämän mukaintellektuellijoukon mielenkiinnon ulkopuolelle. Niissä keskusteluissa saattaa nykyisin joutua vastaamaan sanomisistaan henkilökohtaisella tasolla.

Mitä sitten on suomalaisen pieruille hihittelevän puolen euron älykköjoukon kauhistelema sensuuri? Katariina Lillqvist on saanut täysin vapaasti ja erittäin onnistuneesti käyttää mielipiteenvapauttaan oman animaationsa markkinoinnissa. Animaation, jonka sisällön hän on sivulauseessa todennut olevan fiktiivistä eli ei paikkansa pitävää. Niitä, jotka ovat uskaltaneet sanoa tästä mainoskampanjasta mitään negatiivista syytetään sensuurista. Siis jos et pidä Lillqvistin animaation markkinointistrategiasta olet sensori ja ellet tunne halua kakkia jokaisen kansallisen muistomerkin juurelle olet Lillqvistin mukaan "yltiöisänmaallinen fundamentalisti" toisin kuin niillä kykkivät vapaa-ajattelijat.

Syistä, joita en täysin ymmärrä Suomessa ei ole julkisuudessa esiintyvää älymystöä. Lillqvist kutsuu omassa vastineessaan aikakauttamme näennäisliberaaliksi ja on täysin oikeassa. Valitettavasti hän ei kykene näkemään sitä, että hän itse on nimenomaisesti osoitus "aikakautemme näennäisliberalismista".

Meidän on kunnioitettava muiden ihmisten uskontoja. Meidän on oltava sanomatta mitään negatiivista yhdestäkään etnisestä tai kansallisesta ryhmästä paitsi syntyperäisistä suomalaisista. Meidän on oltava sanomatta mitään, minkä joku voisi kokea halventavan naisia sukupuoliryhmänä. Me emme saa arvostella tai tuntea vastenmielisyyttä mitään seksuaalisen käyttäytymisen muotoa kohtaan paitsi p.filiaa (en halua estolistalle...), josta taas emme saa puhua lainkaan ainakaan internetissä. Meidän on oltava äärimmäisen tarkkoja jos yksityishenkilöinä arvostelemme jonkin yrityksen toimintaa tai päädymme oikeuteen. Suomen pakolaispolitiikasta ei aikoihin ole ollut julkisuudessa mahdollista sanoa mitään muuta kuin se, että meidän pitäisi tehdä enemmän, ellei ole halunnut joutua vihaisen intellektuellijoukon lynkkaamaksi.


Elämme todellakin näennäisliberalismin aikaa, jossa sallittun julkisen keskustelun ja sallittujen mielipiteiden rajat meille kertovat mm. näennäisintellektuellit näennäisliberaalit näennäistaiteilijat.

2 kommenttia:

Antero R kirjoitti...

Pitkästä aikaa kävin lukemassa. Pysy tiukkana.

P.S toi tunnistejuttu aukes mulle vähä viiveellä...

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

PRKL. Kiukuttaa. Maailma. Jos vaan kaikki ajattelisivat niinkuin mä...