tiistai 5. helmikuuta 2008

Seksuaalista ahistaa

”Vuotavan vesihanan häirintä (dripping tap harassment) koostuu toistuvista arkipäiväisistä tapauksista, kuten viheltämisistä sekä vartaloa ja vaatetusta arvioivista katseista, jotka saattavat kokonaan jäädä havaitsematta häirinnäksi.”
-Gendered and Sexualised Violence in Educational Environments

"Voisihan sitä katsella vaikka kauniita silmiä tai poskia."
-Päivi Räsänen, kansanedustaja

”(Seksuaalisen) häirinnän määrittelee aina kohde.”
-Aviisi, Tampereen Ylioppilaslehti

"Mitä tulee häirintään, niin se on yksilökohtaista, miten sen kukin kokee."
-Tanja Saarela, kansanedustaja

"Jos naisen rintakehän alueelle suuntautuva katse on seksuaalista häirintää, niin silloin vihainen katse on pahoinpitely. "
-Plerttu Aivohippa

Kuten tutkijat ja suomalaiset poliitikot parin vuosikymmenen viiveellä amerikkalaisten jälkeen ovat havainneet, tilanne on vakava. Se on suorastaan mahdoton jo pelkästään siksi, että huomattavan paljon häirintää jää tarkkaavaisuuden puutten vuoksi joka päivä havaitsematta. Ainoa väliaikaisratkaisu on miesten ja naisten eriyttäminen kokonaan omiksi ryhmikseen kaikkialla paitsi erityisillä tarkoitukseen varatuilla vyöhykkeillä, joissa vastuuvapaussopimuksen allekirjoittamalla saa osoittaa todellisia tai kuviteltuja inhimillisyyden merkkejä kuten katsella ympärilleen. Homo- ja biseksuaalit lähetetään ulkosaaristoon kukin omalle saarelleen.


Kun olemme päässeet tähän vaiheeseen voimmekin seuraavaksi alkaa pohtimaan heteroseksuaalisia miehiä hieman tarkemmin kutan valveutunut The New York Times teki jo vuonna 2002: ”When men taunt men, is it sexual harrasment?”

Ei kommentteja: