keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Pahvisauli pahvikansiin

Mediassa on kerrottu puhemiepresidentti Sauli Niinistön järkytyksestä kun hänestä ollaan syksyllä julkaisemassa elämänkertaa ja kuulemma ihan ilman lupaa. Elämänkerran kirjoittaja on toimittaja Petri Nevalainen, jonka taustalta löytyy pitkän linjan työskentely suomalaisen mainonnan, PR-toiminnan ja markkinoinnin eturivin yrityksissä. Nevalaisen CV:ssä komeilee mm. Kampanja-lehden päätoimittajuus. Kampanja-lehti ”pyrkii olemaan ajankohtainen, näkemyksellinen ja monipuolinen markkinointiviestinnän sanansaattaja”.

Markkinoinnin huippuammattilainen siis kirjoittaa pressan vaalien lähestyessä Sauli Niinistöstä elämänkerran, joka ”ei missään nimessä ole mikään törkypaljastuskirja" eikä tietenkään Saulin itsensä tai hänen tukijoukkojensa auktorisoima vaalikirja.

Kun Nevalainen aikoinaan kirjoitti Kimi Räikkösen elämänkerran tapaamatta tätä kertaakaan, todettiin HS:n kritiikissä suorastaan profeetallisesti Nevalainen tehneen kovasti työtä hahmottaakseen henkilöstä pahvikuvaa moniulotteisemman. Hänellä siis riittänee pätevyyttä kun pahvisauli jälleen kaivetaan esiin Porvarillisen Työn Arkistosta vuonna 2012.

Ei kommentteja: