keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Valehtelijoiden klubi

(Klikkaamalla luonnollisessa koossa)

Yllä olevat kuva-aiheet ja mainoslauseet on kaikki koottu materiaalista, jolla Kokoomus on viimeisen parin vuoden aikana itseään mainostanut. Niissä näyttäytyy Kokoomus, joka on vihreä teollisuuden ja pääoman etuja ajava työväenpuolue melkein avoimen rasistisella, mutta toisaalta sosiaaliliberaalilla klangilla.

Laajaspektrisen brändäämisen ja huomattavan mediadominanssin kautta on syntynyt tilanne, jossa Kokoomus käy hallitus/oppositio-keskustelua itsensä kanssa. Ei siis ihme, ettei Jutta Urpilaisen lammasmainen määintä yhteistyöstä Kokoomusta kiinnosta – se kykenee hallituksen politiikan tekemiseen ja vastustamiseen keskenään.


Kokoomus lupaa pitää korkeakoulutuksen ehdottomasti maksuttomana samalla kun sen idepajoissa odotetaan maksullisesta korkeakoulutuksesta bisneksenä seuraavaa Nokiaa. Kokoomus allekirjoittaa nykyisen pakolaispolitiikan hallituksessa ja samaan aikaan Kokoomusnuorten erottaminen Perussuomalaisista onnistuu enää rautakangella. ”YLE-maksun” suhteen en edes minä osaisi sanoa vastustaako vai kannattaako Kokoomus hallituksen ajamaa uutta tasaveroa ellen muistaisi Kokoomuksen istuvan hallituksessa.

Äskettäin edesmennyt näyttelijä Helge Herala teki ehkä kaikkein rakastetuimman roolinsa 80-luvun alussa Mainostelevision supersuositun visailuohjelman ”Valehtelijoiden klubin” juontajana. Kilpailussa yleisölle esiteltiin outoja esineitä, joiden merkitykselle ja käytölle keksittiin mahdollisimman uskottavia ja samalla toisistaan poikkeavia selityksiä. Tehtävänä oli luonnollisesti yrittää arvata mikä tarinoista oli tosi. Mikäli yleisö olisi tuolloin muodostunut vuoden 2010 äänestäjistä olisi ohjelma tuskin ollut kovin suosittu. Silloin kaikki tarinat jokaisesta esineestä olisivat aina olleet totta.

Ei kommentteja: