perjantai 26. maaliskuuta 2010

Asiasta ja sen vierestä

Seurasin mielenkiinnolla tuoreinta Pressiklubia. Keskustelemassa olivat tällä kertaa Kaarina Hazard, Saska Saarikoski, uuden Piraattipuoleen puheenjohtaja Pasi Palmulehto sekä ohjelman vetäjä Ruben Stiller. Sangen kokemattomaksi poliitikon aluksi puheenjohtaja Pasi Palmulehto pärjäsi konkareiden seurassa mielestäni erinomaisesti.

Muutama asia jäi silti keskustelussa hieman jäsentymättömäksi.

Piratismista

Nyt on kysymys siitä, että teknologian kehitys on tallannut tietyn ansaintalogiikan kehittäneen teollisuuden lopullisesti jalkoihinsa. Ongelmaa yritetään ratkaista kieltämällä teknologia ja rankaisemalla summittaisesti sitä hyödyntäviä ihmisiä. Tämä ei ole historiassa ensimmäinen kerta. Maapalloa yritettiin aikoinaan pitää universumin keskipisteessä kelluvana pannukakkuna polttorovioin ja piinapenkein likimain samoista syistä. Kehitystä ei silti onnistuttu pysäyttämään. Myös vossikkakuskien, kärryn pyörän tekijöiden ja hevosen kengittäjien ammattikunnat ovat kadonneet lähes kokonaan. Olisiko niitä voitu suojella sulkemalla Karl Benz ja Gottlieb Daimler vankilaan?

Piraattipuolue on yhden asian ympärille syntynyt "vähän koominen liike"


Vihreät syntyi aikoinaan yhden pienen järven ympärille. Kukaan vakavasti otettava poliittinen kommentaattori ei kuitenkaan enää pidä sitä yhden asian liikkeenä. Piraattipuolue on poliittisessa mielessä vastasyntynyt. Kokonaisvaltainen yhteiskunnallinen ohjelma syntyy (valitettavasti) jokaiselle puolueelle kun se lopulta alkaa laitostua. Tässä vaiheessa sellaisen puute tekee Piraattipuolueesta vähemmän koomisen kuin niistä fakkiutuneista henkisten papparaisten ja mummeleiden ohjaamista elefanteista, joiden kanssa se kilpailee.

"Piraattipuolue on pedofiilipuolue"

Tätä toteamusta voidaan pitää todisteena Saska Saarikosken kyvystä argumentoida asiallisesti ja asiaan liittyen. Hän ei nimittäin todennut Piraattipuolueen olevan kommaripunikkipuolue tai murhaajaterroristipuolue. Tai natsi.

Ei kommentteja: