perjantai 29. toukokuuta 2009

Back To The Thirties

”Sosiaalipummimaahanmuuttajille stoppi.”
- Kokoomuksen eurovaaliehdokas Kai Pöntinen vaalimainoksessaan

Olen jonkin aikaa seuraillut Kokoomuksen kyynistä flirttailua Suomessakin nousussa olevan äärioikeiston kanssa. Taktiikan tehokkuudelle on nostettava hattua. Samalla kun Kokoomus istuu hallituksessa tekemässä päätökset pakolaisasioiden suhteen, se onnistuu äärioikeistolle esiintymään Pilatuksena, joka ei tosiasiassa hyväksy itse tekemiään päätöksiä tai ajamaansa linjaa. Samalla taktiikalla Kokoomuksen sisarpuolueet ovat hakeneet nostetta ympäri Eurooppaa. Samalla taktiikalla maltillinen oikeisto haki nostetta 30-luvulla kammottavin seurauksin – kun fasisimin henki oli päästetty ulos pullosta, se ei enää suostunut palaamaan sinne takaisin.

Alkuperäisessä mainosvideossa nousee Pöntisen vasen käsi, joten tehty ele tyytyy mukailemaan vanhaa tuttua tervehdystä olematta sitä kuitenkaan avoimesti.


Juuri täsmälleen siitä on kysymys.

3 kommenttia:

N.uttunen kirjoitti...

Auchtung alles übermenche!

Kävin tässä juuri hyvinkäällä missä ilkeä kokoomus nuorten epä-pyhä alianssi pyrkii tuhoamaan nuorten vapaa ajan harrastelia teatterin & työ-pajan.

Kokoomus tahtoo tragedian tapahtuvan vain koulujen seinien sisällä. :) :) :) wink wink

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Kiertelin lauantaina ihan kokeeksi isopäiden vaaliteltan ympärillä, mutta useampikaan ohikulku ei tuonut ketään luokseni puhumaan. Taisivat ovelat pirulaiset haistaa, että sielu on yhä tallella. Avoin liikkuminen päivänpaisteessa silti hämmensi. Olin siinä luulossa, että suora auringon valo saa ne leimahtamaan liekkeihin.

N.uttunen kirjoitti...

Katsos hyvä Plerttu, vuonna 1754 AD kokoomuslaiset jalostivat itsensä etälä-afrikkalaisen Sha-wanna-wamambik heimon ihmis-yöperhos shamaanien verellä. Nyt kokoomuslaiset eivät pelkästään nauti valosta vaan usein pyrkivät lentämään sitä päin.