torstai 27. joulukuuta 2007

Don Quixote 0 - tuulimyllyt 1

Onko yhteiskuntatieteiden tohtori ja valtiosihteeri Risto Volanen tyhmä vai hullu? En osaa vastata tähän itse esittämääni kysymykseen koska emme ole tavanneet, mutta sen voin varmuudella sanoa että Volasella on harvinaisen tyhmät jutut.

Kun hän 18.12.2007 Helsingin Sanomissa julkaistussa tekstissään otsikolla "Totalitarismin nousu estettävä" intoutuu yhdistämään 70-luvun Suomalaisen äärikommunismin, Saksan uusnatsismin, Jokelan ampumiset, Leninin patsashankkeen, Ranskan muslimeiden nuorisomellakat ja TEHYn lakon Kristian Smedsin versioon ”Tuntemattomasta sotilaasta” jää jäljelle yksi kysymys: Eikö näin vakavan seniiliyden pitäisi olla esteenä tärkeän viran hoidolle?

Ajatus siitä, että minun asioistani päättävät ihmiset on varustettu tällaisella maailmankuvalla on masentava. Vuonna 2007 Volasen päässä TEHYn lakko, Smedsin "Tuntematon" ja Jokelan joukkoteurastus muuntuvat todisteiksi 90-luvulla kuolleen taistolaisuuden(!) noususta uhkaamaan Suomalaista demokratiaa. Sallikaa minun korottaa hetkeksi ääneni hämmentyneeseen huutoon: MITÄ IHMETTÄ SÄ RISTO SELITÄT???

Volasella ja minulla on jotain yhteistäkin. Emme kumpikaan ole nähneet tätä ”demokratiaa haastavaa” näytelmää.

Ei kommentteja: