perjantai 7. joulukuuta 2007

Tahatonta taidetta


Tänään kävimme Espoon modernin taiteen museossa katsomassa Salvador Dalin teoksia esittelevää näyttelyä. Nähtävää oli vähän, mutta joukossa oli pari riemastuttavaa teosta.

Tutuistuimme samalla Emman normaaliantiin. Tarjolla oli mm. lattialla tyynyä vetävä automaatti, lapasia, joista sojotti lyijykyniä ja vanha pulpetti. Muutamassa minuutissa olin ärtynyt ja kyllästynyt kuten nykytaiteen museossa on tarkoituskin.

Tämä kaikki muuttui kuitenkin kuin taikaiskusta. Ylläolevassa taideteoksessa roikkuvia räppylöitä ympäriinsä pyörittävän kiskon moottori oli rikkoutunut. Museon vahtimestari oli nähnyt tarpeelliseksi lisätä kuvassa näkyvän kyltin ja hän tuli samalla luoneeksi koko näyttelyn toimivimman ja ajatuksia herättävimmän installaation. Teoksen loistavuuden sinetöivät Emman valppaat vahtimestarit, joita nauraskeluni onnistui kutsumaan varjokseni ulosmenoon asti peräti kaksin kappalein. Minusta itsestäni oli tullut taideteos, jota seurattiin kiinnostuneena. Poistuin tyytyväisenä. Yksikään pääsylipusta maksamani euro ei mennyt hukkaan.

Ei kommentteja: