torstai 16. huhtikuuta 2015

Suometin itse itseni

Kun presidentti Sauli Niinistö ilmaisi huolensa "Suomen ja Venäjän suhteiden tarkoituksellisesta heikentämisestä" on jokainen media yhdistänyt lausunnon suoraan puolustusministeri Carl Haglundin (RKP) omine lupineen allekirjoittamaan norjalaiseen Aftenpostenin artikkeliin, jossa pohjoismaiden puolustusministerit kertoivat Pohjoismaiden tiivistävän sotilaallista yhteistyötään.

Tässä jää nyt se olennaisin kaikilta huomaamatta.

Tarkoitushan oli provosoida vaalien alla perinteisesti RKP:ta ja Kokoomusta hyödyttävä rapsakka suomettumiskeskustelu käyntiin.

Kukaan ei kuitenkaan viitsinyt poimia Haglundin pudottamaa palloa. Ei vaikka Sauli Niinistö yritti sinnikkäästi vihjata, että kattokaa nyt, kyllä tämä nyt jotenkin väärin meni. Mikä neuvoksi? No pyydetään Sauli Niinistöltä sitten se hyssyttelevä ja suomettunut lausuntokin, jota nyt kaivataan.

Ja ihme ja kumma, yllättäen lehdissä voidaan julkaista se suomettumisesta kritisoiva päätoimittajan kolumni ja some saadaan täyteen itään päin kumartelua kritisoivia viestejä: ”Hyi kamala kun sitä Venäjää…” Pöhköimmät onnittelevat Saulia hienosta lausunnosta ja leimaantuvat saman tien suomettuneiksi massiivisen mediapeiton synnyttämässä mielikuva-ansassa.

Kukaan ei muista, että se keskustelun aloittanut suomettuneeksi tulkittu merkittävä poliittisen tason kommentti tuli kokoomuslaiselta presidentiltämme. Näin vaalien alla. Sopivasti.

Ei kommentteja: