tiistai 27. elokuuta 2013

Toivokaa kovempaaKokoomusajattelijoiden suunnalta on nyt esitetty ajatuksia uusien työpaikkojen luomiseksi maahamme. Päällimmäisiksi ovat nousseet kyberturvallisuustuotteiden kehittäminen, peliteollisuus ja Alexander Stubbin tarjoama “positiivinen draivi”.

Kyllähän näiden ideoiden tarjoama todellinen työllistämispotentiaali naurattaisi ellei asia olisi niin vakava ja kyseessä maatamme ideologisesti sekä poliittisesti johtavat henkilöt.

Haluaisin kuitenkin samassa hengessä tarjota vinkkejä muutamaan muuhun mahdolliseen kriisitilanteeseen.

-Mikä auttaa syöpään?
-Vitamiinit, ulkoilu ja iloiset ajatukset.

-Mikä auttaa tulipalossa?
-Suihkepullo, voimakas puhaltelu ja pissahätäinen olo.

-Mikä auttaa puukkotappelussa?
-Aamutakki, kakkulapio ja pistävä katse.


2 kommenttia:

Matleena Tuomela kirjoitti...

Hei!

Teen Jyväskylän yliopistossa pro gradu -tutkielmaa suomalaisten blogien journalismikritiikistä. Tutkimus liittyy osittain myös tutkija Heikki Kuutin johtamaan Todenmukainen journalismi -hankkeeseen, jota rahoittaa Helsingin Sanomain Säätiö. (Enemmän tutkimushankkeesta ks. http://todjou.blogspot.fi/)

Olen seurannut blogiasi ja todennut sinun kirjoittavan journalismikriittisiä(kin) päivityksiä.

Graduni tutkimusaineisto koostuu 58 suomalaisesta blogista, joista olen kerännyt muutamia journalismikriittisiä päivityksiä aineistooni. Mukana on myös sinun blogikirjoituksiasi. Tutkimusmetodinani on määrällinen sisällönanalyysi: luokittelen tekstimassan journalismikritiikkiä eri tavoin ja esitän sille seuraavan tutkimuskysymyksen:

- Millaista kritiikkiä bloggaajat esittävät journalismia kohtaan ja millainen kritiikki herättää keskustelua lukijoiden keskuudessa?

Jotta tutkimus olisi kattavampi, etsin myös tarkempia tietoja blogien kirjoittajista, lukijamääristä yms.

Pyytäisinkin sinua ystävällisesti osallistumaan tutkimukseeni ja vastaamaan lyhyeen tutkimuskyselyyn. Linkin kyselyyn saat ottamalla yhteyttä minuun sähköpostitse; en voi jakaa linkkiä tässä julkisesti.

Kysely kartoittaa blogisi taustatietoja sekä sinun käsityksiäsi journalismista ja sen kritiikistä. Kaikki vastauksesi käsitellään nimettöminä.

Vastauksesi ovat hyvin tärkeitä, koska tutkimuskohteeni - te suomalaiset, journalismikriittiset bloggaajat - olette harvalukuista joukkoa ja harvinaisuudessanne tärkeitä vaikuttajia journalismikriittisessä keskustelussa. Ja journalismikritiikki se vasta tärkeää on, näinä aikoina...

Kiitos vastauksistasi, jotka toivottavasti lähetät mahdollisimman pian! Jos haluat lisätietoja tutkimuksesta, vastaan mielelläni. Sähköpostiosoitteeni on matleena.m.ylikoski(at)student.jyu.fi.

Ystävällisin terveisin Matleena Ylikoski
journalistiikka
Jyväskylän yliopisto

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Laitoin sinulle viestiä sähköpostitse.

Ystävällisin terveisin

Plerttu Aivohippa