perjantai 4. tammikuuta 2013

Palkkateatterin kantaesitys: Luovutaan yhdessä

(Paikka: putoava lentokone, kyljessä lukee Finlandia)

KAPTEENI SAULI: Kai tässä nyt pitää kapteenina tehdä jotain ja näyttää esimerkkiä. Mulla on nämä 10 laskuvarjoa. Luovun yhteisen hyvän nimissä kahdesta.

PERÄMIES JYRKI EK: Kyllä! Nyt tarvitaan vastuullisuutta. Minäkin olen periaatteessa valmis luopumaan yhdestä näistä 50 laskuvarjostani.

(Verhon takaa koneen etuosasta kuuluu epämääräistä mölinää: "Joo mekin osallistutaan!", "Täällä kans yks, jolla mulle ei oo käyttöö" jne.)

MATKUSTAJA JOKAMIES: Wau! Enpä olisi uskonutkaan miten epäitsekkäitä tuolla business-luokassakin ollaan.

SAULI JA PERÄMIES JYRKI EK: No kuulehan nyt Jokamies, kun me olemme luopuneet omastamme niin miten on tuon sinun laskuvarjosi kanssa? Et kai heittäydy ahneeksi? Kyllähän tosta sun laskuvarjosta voi ainakin 20% leikata.

MATKUSTAJA JOKAMIES: Mutta teillähän on koko helvetin ruumakin vuorattu vielä lisävarjoilla. Jos mä leikkaan ainokaisestani niin tulen tonttiin ja kuolen.

SAULI JA PERÄMIES JYRKI EK: Sinä ahne ja laiskistunut oleskeluyhteiskunnan kasvatti. Ellet nyt suostu tinkimään saavutetuista eduistasi meidän on lisäksi pakko poistaa noitten mummojen ja sun sekä lastesi laskuvarjot kokonaan.


Ei kommentteja: