torstai 31. tammikuuta 2013

Alexander Stubb on vastuuton kusipää

"Voisiko joku kertoa mikä on Euroopan äärioikeiston ja -vasemmiston ero nykyään? En oikeasti tiedä. Kertokaa please."
-Alexander Stubb Twitterissä Jyväskylän puukkoiskusta

Ei liene kohtuutonta pitää Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubbin 4 tuntia puukkoiskun jälkeen kirjoittamaa twiittausta kohtuullisen virallisena Kokoomuksen ensikommenttina Jyväskylässä tapahtuneeseen poliittiseen terroritekoon.

Se on ajatukseltaan identtinen hommasisuoikeiston foorumeille tulvivien "äärivassarit puukottavat myös" kommenttien kanssa. 

Sivistysvaltiossa maan kansalaisiin kohdistettu väkivaltainen poliittisesti motivoitu hyökkäys tuomittaisiin ministeritasolta yksiselitteisesti ja ilman mitään lisäkysymyksiä. Kun äärilibertaani Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb kuulee puukon iskeytyneen vapaaehtoisen järjestysmiehen selkään hän pyytää meiltä tympeästi apua: Mistä erottaisi näitä puukotettuja puukottajistaan, please? Kun ovat kaikki niin mälsästi ääri.

Olisi hyvä kuulla pitääkö Stubb tilaisuudessa ollutta Vasemmistonuorten puheenjohtaja ja kaupunginvaltuutettu Li Anderssonia kyselemänsä äärivasemmiston edustajana. Siis sellaisen äärivasemmiston, jonka puukottamisen suhteen tärkein ongelma on pohtia mistä tämän äärivasemmiston erottaa puukottajistaan. Eurooppa- ja ulkomaankauppaministerimme voisi selventää lausuntoaan kertomalla keitä kirjastossa istuneista ihmisistä kuului äärivasemmistolaisiin terroristijärjestöihin, jotka hän niin vaivattomasti onnistuu sotkemaan Jyväskylän hyökkäykseen.

Stubbin kommentti on törkeydessään ja vastuuttomuudessaan täysin vertaansa vailla 

Stubbin twiittaus on ministeritasolta esitetty vähättely Jyväskylän tapahtumille.  Se ei edes vaivaudu teeskentelemään tuomitsevansa väkivaltaista tekoa itseään. Sen törkeyttä syventää edelleen se, että tässä hyökättiin nimenomaan väkivaltaisen äärioikeiston toimintaa ruotivan kirjan julkaisua vastaan. Hyökättiin suoraan sananvapautta, kokoontumisen vapautta ja poliittisen toiminnan vapautta vastaan. Nämä ovat kaikki asioita, joita suomalaisen ministerin nimenomainen tehtävä on ehdoitta, aina ja kaikkialla puolustaa.

Alexander Stubb siirsi suomalaisen poliittisen todellisuuden suoraan takaisin yötäkin mustemmalle 30-luvulle, jolloin konservatiivinen oikeisto reagoi äärioikeiston terroritoimintaan myötäilevällä hymistelyllä. Tämä hymistely loppui vasta kun äärioikea pistoolin piippu alkoi tähtäillä myös porvareiden suuntaan.

Meiltä on nyt pyytetty apua. Voisiko joku  puoluetoveri auttaa Alexia ennenkuin on liian myöhäistä? Auttakaa se edes alkuun: väkivalta on tuomittavaa.

Please!

PS

"Älkää seuraavan kerran näyttäkö "patriooteilta", kun pyritte tuollaiseen tilaisuuteen sisään. Älkää myöskään menkö ryhmässä, vaan muina miehinä muiden joukossa."
-Perussuomalaisten varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Juho Eerola ohjeistaa tulevia tulevia terroristeja turvatoimien läpäisemisessä Facebookissa

Eerola on pettynyt hyökkäyksen tehottomuuteen - puukotettujahan oli vain yksi vaikka paikalle oli kokoontunut yli 100 kaiken ikäistä suomalaista ihmistä ja täysin aseettomina vielä. Kovasti jäätiin Norjan ennätyksestä.

En kutsu Eerolaa vastuuttomaksi kusipääksi. Hän tietää 100% varmuudella mitä olisi tapahtunut kun kolme veitsin aseistautunutta terroristia olisi päässyt tunkeutumaan pieneen luentosaliin.

Kansanedustaja Juho Eerola haluaa murhia.

Ei kommentteja: