perjantai 2. lokakuuta 2009

TM-testaa

Patentti- ja rekisterihallitus kertoo Nuorisosäätiön todennäköisesti rikkoneen omia sääntöjään jakaessaan Keskustalle vaalirahaa. Nämä päätökset tehtiin Matti Vanhasen toimiessa Nuorisosäätiön puheenjohtajana. Vanhanen on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa niin kauan kuin Patentti- ja rekisterihallitus sitä tutkii. Hiljaisuuttaan hän perustelee vetoamalla Suomessa vallitsevaan vallan kolmijakoon lainsäädäntö-, hallitus- ja tuomiovaltaan: ”Poliittisen johdon ei pidä puuttua oikeudellisissa kysymyksissä oikeuden työskentelyyn millään tapaa, ei lausunnoin, ei kannanotoin.”

Vanhanen näyttäisi edelleen kärsivän nykypoliitikkojen ammattitaudista eli muistinmenetyksestä. Patentti- ja rekisterihallitus EI jakele Suomessa oikeutta eikä se ole mikään tuomioistuin. Patentti-ja rekisterihallitus on hallituksen alainen viranomainen ja samalla se taho, joka nyt siis selvittää sitä johtavan hallituksen pääministerin toimia tämän saman pääministerin aikanaan johtamassa säätiössä.

Kunniallinen ratkaisu syntyneeseen ongelmaan olisi tuoda mukaan ulkopuolien asiantuntija tai viranomainen totuutta selvittämään. Tässä tapauksessa tarvittaisiin taho, joka on erikoistunut talouteen, politiikkaan ja Suomen lainsäädäntöön.

Niinpä 7.9.2009 Tekniikan Maailma-lehti tarkastaa pääministeri Matti Vanhasen talon laudoitukset pääministerin omasta pyynnöstä. Farssi, joka vaalirahakohun nimellä tunnetaan, tarjoaa siis jälleen uuden absurdin käänteen. Jään odottamaan milloin paikalla käy kaivonkatsoja varpuineen mittaamassa lähteekö Matin kiinteistöstä lahjontaan viittaavia kosmia säteitä.

Vaalirahasotkuista uutisoimaan erehtynyttä mediaa on kansanedustajan suulla ehditty kutsua ”demokratioiden suurimmaksi syöpäkasvaimeksi” ja sitä on pääministerin toimesta verrattu Stalinin Neuvostoliittoon.

Tämä on täysin loogista. Kun poliittinen eliitti säätää itseään koskevat lait ja selvittää sen jälkeen onko se niitä noudattanut, kuuluisi sen tietenkin myös uutisoida itse ja omilla ehdoillaan saaduista tuloksista. Tässä mielessä Kimmo Kiljusen vihaama "hallitsematon" media on syöpäkasvain sille demokratialle, jonka eliitti käsitteenä määrittelee.

Syntynyt kohu voitaisiinkin kaikkein luontevimmin jättää taakse jos hallituksen taholta avoimesti kerrottaisiin mitä se tarkoittaa termeillä ”demokratia” ja ”vapaa tiedonvälitys”. Kun nämä peruskäsitteet tehtäisiin kaikille kansalaisille selviksi voisimme jälleen jatkaa elämäämme kuten ennenkin.

Tässä hyödyllinen ja valaiseva tehtävä viikonlopuksi kaikille Teille negatiivisille ja kateellisille suomalaisille. Opetelkaa sanomaan mahdollisimman nopeasti kymmenen kertaa peräkkäin: ”Elämme maailman korruptoitumattomimmassa maassa.”

Ei kommentteja: