tiistai 18. elokuuta 2009

Joka pankki on kansanpankki

Vasemmistoliitto on ilmoittanut haluavansa kansanpankin. Kansanpankki ei välttämättä perisi lainoista korkoa ja voisi toimia hetkittäin myös tappiolla. Rahoitus pankille tulisi luonnollisesti valtiolta.

Vasemmistoliitto on myöhässä.

Kaikki pankit Suomessa ovat jo kansan pankkeja. Niiden tappiollinen toiminta ja riskit rahoitetaan veronmaksajien rahoilla. Järjestelmä on osoittautunut niin mainioksi, että Jyrki Katainen on parhaillaan viemässä Iiro Viinasen aikanaan lanseeraamaa, suomalaisten palkansaajien rahoittamien kansanpankkien, konseptia kehitysapuna Islantiin ja Latviaan.


Kataisen talousnerouden loisteesta häikäistyneet ovat jo ehtineet hieman alentuvasti Arhinmäeltä kyselemään, että mistäs moiseen tappiolliseen toimintaan muka rahat saataisiin. Pankkithan ovat voittoa tuottavia liikelaitoksia. Valtion rahalla pyöritettävä pankki olisi ilmestyskirjan peto ja silkkaa sosialismia!

Hmmh... heh... haluaisiko joku lasillisen harvinaisen herkullista ironiaa..?

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ameeriikan ihemaassa kokeiltiin sosiaaliperusteista luotonantoa, kun sen varattoman savunkin piti saada omistusasunto. Meillä tämän kokeilun jälkimainigit tunnetaan nimillä pankkikriisi ja lama.

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Käsityksesi USA:n luottokriisin syntysyistä on sanoisinko krhm... melko kaukana todellisuudesta.

http://www.creditwritedowns.com/2008/09/dummys-guide-to-us-banking-crisis.html