keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Kalakapina Vantaalla

Vantaalla 13-vuotias poikalapsi on kouluruokailussa ottanut lautaselleen NELJÄ kalapalaa sallitun KOLMEN asemesta. Ei siis neljää kalapuikkoa vaan neljä kalan palaa. Tämän tärkeän yksityiskohdan tiedän, koska Vantaan kaupungin edustaja on erikseen välikohtauksen vakavuutta alleviivatakseen sen Helsingin Sanomissa ilmoittanut: "Kolmen kalapalan yhteispaino on 150 grammaa. Kolme kalapuikkoa olisi painanut puolet vähemmän."

Poika ei keittäjän pyynnöistä huolimatta suostunut palauttamaan ottamaansa ylimääräistä ruokaa. Syntyi panttivankitilanne, jossa tämä 13-vuotias pikku terroristi piti laittomasti hallussaan koululle kuuluvaa omaisuutta. Paikalle hälytettiin opettajia, mutta käydyt neuvottelut päättyivät tuloksettomina. Tilanne muutti uhkaavaksi kun edes koulukuraattori ei onnistunut saamaan aikaan sopimusta väärälle lautaselle eksyneen merenelävän kohtalosta.

Mitä opettajat, rehtori ja kuraattori voivat tällaisessa tilanteessa tehdä? Aivan. He soittivat paikalle poliisin.

Tyydyn toteamaan seuraavaa: miten lapsilta voidaan odottaa vastuullista käytöstä jos yksikään aikuinen ei missään tilanteessa ikinä halua ottaa vastuuta mistään? Siitä tässä nimittäin on kysymys.

Kaikesta huolimatta on oltava todella iloinen talven vähälumisuudesta. Mikäli Vantaankosken yläasteella tässä tulehtuneessa tilanteessa sattuisi syttymään lumisota, niin sen lopettamiseen tarvittaisiin vähintään Karhukoplaa.

4 kommenttia:

N.uttunen kirjoitti...

Oh-ho! Tälläiset koulu tragediat herättää tuhoisia ajatuksia. Huoh... PAM! Ammuin itseäni sormilla päähän ("finger bang"). Auts.

Teoriani on että kouluissa aivopestään lapsia annoksiin jotta myöhemmin he hyväksyvät vain sen minkä saavat osaamatta vaatia enempää... dun dun dun... joo ei. Vai joo?

Ei kai poliisi tosiaan tullut paikalle? Vai oliko niillä kiire estää piratismia, pirullisia höpö heinää kasvattavia hippejä tai katsoa youtubesta uhkauksia.. hmm

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Hyvät kuulijat, tämä tarina on tosi.

Poliisi tosiaan saapui paikalle. Ennen soittoa neuvottomat opettajat olivat konsultoineet Vantaan kaupungin palkkalistoilla olevaa turvallisuusasiantuntijaa(!)

Fingerbang (Southpark)

Fingerbang
Bang bang
Fingerbang bang
Bang bang bang
I'm gunna fingerbang bang you into my life
Girl, you like to fingerbang and it's al-right
Cuz I'm the king of fingerbang, let's not fight
I'll just fingerbang, bang you every night

And girl you know that you're the only girl for me
Girl
Girl you're the girl of my, fantasies
You're my girl you're my girl, my, giiirl.
Fingerbang!

Bang!
Bang,
Bang,
Bang!
Fingerbang bang
Bang bang bang
I'm gunna fingerbang bang you into my life
Girl, you like to fingerbang and it's alright
Cuz I'm the king of fingerbang, let's not fight
I'll just fingerbang bang you every night!

N.uttunen kirjoitti...

Doh...

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Tulevaisuudessa ei sitten poliisistakaan taida olla apua...

Savon Sanomat kertoo seuraavaa:

Kuopiossa poliiseja ei saa enää koskaan jättää yksin koululuokan kanssa. Kaupungin koulujen rehtorit saivat tiistaina 20.1.2009 poliisilta paimenkirjeen, jonka mukaan opettajan on aina oltava läsnä poliisien esimerkiksi liikenteestä pitämillä oppitunneilla. Toiveen taustalla ovat järjestyshäiriöt.

Kirjeessä kerrottiin myös, että muualla Suomessa poliisi on samasta syystä luopunut kouluvierailuista kokonaan, mutta Kuopiossa "poliisi on pitänyt kynsin ja hampain niistä kiinni".