tiistai 20. marraskuuta 2007

Elämä pitkä, muisti lyhyt

Kuten tunnettua hyvällä tarinalla on alku, keskiosa ja loppu. Niin tälläkin, mutta mikä mahtaa olla sen opetus?

Hmm.... unohdin jo...

Alku

Muutamia kuukausia ennen vaaleja Iltalehti lähetti kaikkien puolueiden vaalivastaaville eli puoluesihteereille kyselyn, pitäisikö hoitajien palkkoja nostaa 500 eurolla. Iltelehden poliitikan toimituksen mukaan kaikki muut puolueet paitsi keskusta vastasivat kyselyyn myöntävästi. Kokoomuksesta asiaa hoiti puoluesihteeri Taru Tujunen.

"Mitä enemmän naisvaltaisille koulutetuille aloille maksetaan yli yleisen korotustason, sitä enemmän olemme valmiit nostamaan kuntien saamia valtionosuuksia.

Esitämme, että valtio siis maksaa kunnille sen osuuden naisvaltaisten alojen palkankorotuksesta, joka ylittää yleisen korotustason.”
-Jyrki Katainen nettikolumnissaan 14.2.2007

Keskiosa

Katainen katsoi Helsingissä kokoomuksen puoluevaltuustossa, että kiistan ratkaisu on puhtaasti arkkiatri Risto Pelkosen johtaman sovittelulautakunnan käsissä. Muita "liikkuvia osia" ei Kataisen mukaan tarvita, eikä hallituksella ole neuvotteluissa mitään roolia.
-Kaleva 27.10.2007

”Sovittelulautakunnassa on mukana vain työnantaja ja työntekijäpuoli, ei kolmansia osapuolia, Katainen tyrmää ajatuksen valtion väliinmenosta neuvotteluihin.”
-Jyrki Katainen Turun-Sanomat 6.11.2007

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) ei lupaa valtiolta ylimääräistä tukea kunnille sairaanhoitajien palkankorotusten rahoittamiseksi ja työtaistelun ehkäisemiseksi.
-Helsingin Sanomat 12.11.2007

Loppu

Lupaus lunastettu! Valtiovarainministeri Jyrki Katainen (kok) vakuutti tiistaina olevansa erittäin iloinen siitä, että kokoomus lupasi vaalien alla sairaanhoitajille palkankorotuksia.
-Iltalehti 20.11.2007

3 kommenttia:

N.uttunen kirjoitti...

Olé! Politiikkaa... huoh.. Paska meininki

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Oon muuten jäänyt koukkuun tohon perhanan Beef Jerkyyn. Yritän säännöstellä nautintaa, mutta se on vaikeaa. Ameriikassa sitä pidetään 'white trashin' (=nerokas nimitys rankasti työtä tekeville köyhille valkoisille) ruokana eli se siis sopii lähes jokaisen suomalaisen suuhun.

N.uttunen kirjoitti...

Se on muuten hyvää, mutta maksaa ihan liikaa tällä white trashille :P