sunnuntai 15. heinäkuuta 2007

Pelkoa ja inhoa iltalehdistössä

”Jos äiti menee töihin kodin ulkopuolelle, hän tekee sen lähinnä viihtyäkseen, luodakseen uusia ihmiskontakteja ja päästäkseen irti lastenhoidosta ja kotitöistä.”

”Lapsuudessani en tuntenut yhtään juoppoa äitiä. Nyt en tunne yhtään raitista äitiä.”

”Yhteiskunta kustantaa äidille kunnallisen lastenhoidon lisäksi siivoojankin, jonka hän voi vähentää verotuksessa.”

”Äideistä on tullut vastenmielisiä rettelöitsijöitä. He riitelevät päiväkodin ja koulun kanssa, kun ne eivät hoida äidin tehtäviä.”

” Miksi näitä käkiemoja pitää palvoa äitienpäivällä, vaikka he eivät osaa leipoa, laittaa ruokaa, järjestää kodin yhteisiä sosiaalisia hetkiä tai opettaa lapsiaan muille tavoille kuin yhteiskunnan sosiaalipummeiksi?”
-Aarno Laitinen, Iltalehti

Olen jo pidempään seurannut Aarno Laitisen kirjoittelua Suomen toisessa iltapäivälehdessä lähinnä väsyneen huvittuneena. Telaketjukapitalismin vanhan dobermannin nolostuttavan typerä palkallinen räksytys maassa, jossa kaikki uusoikeiston tavoitteet ovat joko toteutuneet tai toteutumassa, on ollut minusta puhtaasti absurdia ääntelyä.

Olen ymmärtämättömyyttäni pitänyt Aarno Laitista sydämettömänä paskiaisena, joka maksaisi mieluummin 300 euroa päivässä ihmisen pitämisestä vankilassa kuin 150 euroa siitä, että tätä yritettäisiin auttaa parempaan elämään. Vankilaan joutuakseen pitää nimittäin tehdä esimerkiksi murha ja ansaita elantonsa toisin kuin saadakseen ilmaiseksi rahaa sossun luukulta. Olen luullut "sosiaalipummin” olevan Aarnon maailmassa kaikkein rumimman sanan. Rumemman kuin ”kommari”, joka on rumempi sana kuin ”murhaaja”.

En ole ymmärtänyt Aarnoa. Tottakai Laitinen kohdistaa vihansa ja halveksuntansa niihin, jotka eroavat riittävästi Aarno Laitisesta. Hänellä on ongelma. Uusliberaalin setelintuoksuisen kovan kuoren alla on katkera vanha peräkammarin poika ja inhimillinen paradoksi – misogyyni. Naurettavuus on muuttunut silmissäni henkilökohtaiseksi tragediaksi.

Aarno Laitiselle on olemassa ”sosiaalipummia” ja ”kommariakin” rumempia sanoja. Ne ovat ”äiti” ja ”nainen”.

1 kommentti:

Vesa kirjoitti...

Luin myös saman kolumnin syvää vastenmielisyyttä tuntien. Aarne parka ei ymmärrä kuinka maailma on muuttunut. Ehkäpä hänelle pitäisi ostaa menolippu Iraniin, jossa voi ihastella nyky naisen malli samanmielisten kanssa.

Allah Akbar