maanantai 16. heinäkuuta 2007

It's only a game

Iranissa on julkaistu tietokonepeli. Pelin nimi on "Special Operation 85: Hostage Rescue" eli Erikoisoperaatio 85: Panttivankien pelastaminen. Pelissä pelaajat ovat iranilaisia erikoisagentteja, jotka pyrkivät vapauttamaan USA:n vangitsemia iranilaisia diplomaatteja sekä ydintieteilijöitä. Vihollisia ovat yhdysvaltalaiset ja israelilaiset sotilaat.

Peli on aiheuttanut netissä aikamoista pörinää ja pyhää kauhistusta. Sen pelätään yllyttävän alueen nuoria sotaan ja terroritekoihin. En nyt ota kantaa siihen tarvitseeko Lähi-Idän arabinuorisoa enää yllyttää turistiluokan semtex-matkoihin kohti paratiisia, mutta länsimaiden tekopyhyys saavuttaa tässä yhteydessä puhtaasti farssin tason.

Meidän oma viihdeteollisuutemme on vuosien varrella suoltanut satoja ellei tuhansia pelejä ja elokuvia, joissa milloin minkäkin maailmankolkan terroristit ja vihulaiset täsmäpommitetaan kivikauteen ja kulttuurien väliset erot ratkotaan konekivääreillä.

Nythän olisi syytä riemuun eikä levottomuuteen. Me olemme sittenkin kaikki samanlaisia, hyvää viihdettä rakastavia, ihmisiä.

Ei kommentteja: