keskiviikko 30. toukokuuta 2007

Ihana tipunen

Tätä reseptiä on kehitetty muutamankin ihmisen toimesta vuosia, siitä on väitelty ja julkaistukin se on parissa paikassa. Tässä se nyt kuitenkin on tuoreimpana ja entistä ehompana versiona kaikille grilli-hulluille tulen palvojille kesäriemua tuottamaan.

El Pollo Diablo from India

-----------------------------------
-6 kpl broilerin rintafileitä
-yksi sitruuna
-ripaus suolaa
-kuivattuja
Piripiri-chilipalkoja

Leikkaa kanan rintafileisiin viiltoja tai pilko ne isoiksi paloiksi ja laita ne kulhoon. Ripottele päälle hieman suolaa. Ota reilu kämmenellinen piripiri-palkoja, murskaa ne, sekoita sitruunan mehuun ja kaada lihojen päälle. Sekoita. Jätä lihat sitruunamehuun noin 20 minuutiksi, jonka aikana voit valmistaa marinadin.

Marinadi:
-2-3 dl maustamatonta jogurttia
-3 suurta valkosipulia murskattuna
-paljon makeaa chilikastiketta, sweet chilli sauce
-chopattua inkivääriä
-kunnon kourallinen tuoretta minttusilppua

Chiliä voit rohkeasti lisätä myös marinadiin. Hyvää on esimerkiksi pari lusikallista Rajahia. Määrä saattaa kuulostaa liialliselta mutta ei ole.

Sekoita ainekset keskenään huolellisesti. Laitan marinadi ja lihanpalat astiaan ja sekoita. Muovinen paistopussi sopii marinointiin hyvin, mutta kannellinen kulho kelpaa myös. Anna marinoitua suunnilleen 24 tuntia mutta ei paljoa yli vuorokautta. Sekoittele pari kertaa marinoinnin aikana.

Seivästä fileet grillitikkuihin tai asettele ritilälle ja grillaa kovassa kuumuudessa. Uunipaisto sopii myös ja lämpötilan tulisi olla yli 250 astetta. Pinta saa paahtua ja jopa hieman hiiltyä. Älä lisää marinadia paistovaiheessa. Liha on erittäin mureaa, joten varo etteivät herkkusi putoa grilliin

Tarjoile kuumana. Loistavaa grillattujen kasvisten kanssa. Esimerkiksi vihannespaprikat, tomaatit ja punasipulit sopivat hyvin. Riisikin toimii.

1 kommentti:

N.uttunen kirjoitti...

No Fuk-Mi! Kuullostaa hyvältä. Erittäin hyvältä. Grillaxing on kyllä parasta kesässä.