keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Työn tekemisestä tulossa kallista


"Hallitus aikoo selvittää uudenlaisen "Työnäyte-palvelun" käyttöönottoa ja kokeilua. Siinä työtön menisi lyhyeksi ajaksi työnantajalle töihin ilman työsuhdetta."
-Iltalehti, 13.4.2016 

Seuraava looginen askel on, että työtön velvoitetaan maksamaan yritykselle mahdollisuudesta käydä esittelemässä itseään töitä tehden. Järjestelyä varten pitää anoa valtion takaaman opintolainan tyyppistä työllistymislainaa.

Tosin ennakkotietojen perusteella työnäyteajalta maksettaisiin pelkkä työttömyysturva eikä lainkaan kulukorvausta eli työtön maksaisi jo tässä mallissa oikeudestaan käydä töissä mm. työmatkojen muodossa.

Joku voisi selittää miten työllisyys paranee jos kausiluonteisiin ja/tai matalan osaamisen hommiin voi saada ilmaista työvoimaa ilman palkkaa ja työsopimusta. Avainhenkilöstön ja korkeampaa koulutusta vaativien töiden suhteen tällä tempulla ei ole mitään vaikutusta. Kukaan ei ota yritykseen liiketoiminnan kannalta tärkeisiin tehtäviin henkilöä, jota eivät sido mitkään sopimukset tai vastuut. Vai miten olisi palkaton ja ilman työsopimusta toimiva IT-asiantuntija tai kirjanpitäjä? Kiinnostaako..?

Ei kommentteja: