tiistai 15. syyskuuta 2015

EK pelasti Suomen!

Elinkeinoelämän keskusliitto on arvioinut perjantain 18.9. mielenilmauksen aiheuttavan noin 100 miljoonan euron menetykset Suomen BKT:lle. Tämä loppusumma perustuu logiikkaan, jonka mukaan yhden valtakunnallisen työpäivän arvo on suoraan laskettavissa tehdyistä työtunneista ja suuruudeltaan 700 miljoonaa euroa. Siis jos työpäivän työtunneista menetetään 1/7 mielenosoituksen takia, aiheutuu siitä 100 miljoonan euron tappiot Suomelle. 

Koska EK on Suomen parhaiden talousälyjen yhteenliittymä voimme pitää sen tuottamaa talousmatematiikkaa virheettömänä. Siksi ensilukemalla murheellinen uutinen on tosiasiassa se kauan kaivattu valo tunnelin päässä. Elinkeinoelämän keskusliitto tuli vahingossa keksineeksi Sammon.

Jos jokainen suomalainen tekee esimerkiksi mielenilmausta seuraavan viikon tuplatunnit töitä koko viikon putkeen, niin saamme kasaan YHDESSÄ VIIKOSSA 4,9 miljardia euroa ylimääräistä. Tämä on likimain valtion tämän vuoden kokonaisvelan kasvua (5,1 miljardia) vastaava summa. Meidät on pelastettu.

Vajoan kiitollisuudesta ja ihailusta mykkänä EK:n työmarkkinoista vastaavan johtaja Ilkka Oksalan jalkoihin.  

Ei kommentteja: