maanantai 2. huhtikuuta 2012

Miten internet toimii?

Verkkosivusto A väittää Kuun olevan juustoa. Verkkosivusto A viittaa verkkosivustoihin B-G, jotka vahvistavat A:n puhuvan totta. A:sta G:hen näitä sivustoja pyörittää sama äitinsä kellarissa asuva vanhapoika nimeltään Kevin.

Kevinillä on kolme kaveria. Nämä kaverit ovat nimeltään Tim, Harry ja Sam. Timillä, Harrylla ja Samilla on kaikilla omat verkkosivustonsa A-G. Nyt näyttääkin jo siltä, että peräti 28 hyvin erilaisen verkkosivuston mukaan Kuu on juustoa.

Sitten Matti Mattila Pornaisista törmää nettiä selaillessaan tähän järisyttävään faktaan: KUU ONKIN JUUSTOA! Matti ei enää luota tiedemiehiin - he ovat valehdelleet Kuun luonteesta. Sen lisäksi asiasta perustetulla suomalaisella sivustolla www.kuuonjuustoa.fi kerrotaan tiedemiesten olevan salaliitossa keskenään saadakseen lisää rahoitusta, joten kaikki tieteelliset vastaväitteet kaikuvat nyt kuuroille korville.

Matti ei ole koskaan pitänyt tieteestä koska se on ankeaa eikä tiedemiehistä koska he murhasivat Joulupukin ja nyt hänellä on todisteet niiden kieroudesta. Matti alkaa levittää keskustelufoorumeilla tätä vaiettua tietoa. Kalle ja Petri kiinnostuvat Matin ajatuksista. He Googlaavat "Kuu on juustoa" ja...

Pian löytyy satoja Kuun juustoisuudesta todistavia lähteitä, joille sadat hyvin luovat ihmiset valmistavat todisteita asiasta viitaten satoihin muihin vastaaviin sivustoihin.

Tiedon valtatiellä leviääkin nykyisin erilaisia ajattelun viruksia ja muita pöpöjä kuten ylpeä pönttövirus, paranoidi aivotulehdus ja rasismirokko. Idiotismista on tullut supertarttuva meemi, joka paitsi kopioi itseään osaa myös suojautua tiedon antigeeneiltä.

Sen pituinen se.

2 kommenttia:

Tyrannosaurus Huttunen kirjoitti...

Pelottaa. Pitää varmaan kääristä pää foljoon etti kuu säteet vaikuta mun selkeään ajatteluun. Onko muuten yhteen sattuma että juusto on usein myös kääritty aluumiini kääreeseen?

...

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

Ei todellakaan.