sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Kirjallinen varoitus

Joskus sanat eivät riitä. Tämä on niitä kertoja. Minun on silti yritettävä koska velvollisuuteni on varoittaa muuta ihmiskuntaa.

”Disaster Movie” ei ole ainoastaan huono elokuva. Disaster Movie ei ole pelkästään paska elokuva. ”Disaster Movie” on kaikkein huonoin ja paskin elokuva ikinä. Eikä se missään nimessä ole sitä hyvällä tavalla. Sen rinnalla "Transformers" näyttää "Blade Runnerilta".

Viimevuotisen joulukuusen työntäminen omaan perseeseen jalka edellä on huomattavasti miellyttävämpi tapa viettää 84 minuuttia kuin katsella tätä Jason Friedbergin ja Aaron Selzerin pyllertämää ulostekasaa. Ainoa sen synnyttämä tunne normaalissa ihmisessä on puhdas raivo – tekijät eivät nimittäin tyydy pelkästään huijaamaan katsojalta viittä euroa vuokrarahaa vaan he myös kusevat naureskellen tämän päälle.

”Disaster Movien” on ”parodia”, jonka epähauskuudelle vetää vertoja ainoastaan sen pohjaton ja rikollinen typeryys. Sitä katsoessaan voi tuntea aivosolujen kuolevan yksi kerrallaan unohduksen tuomasta helpotuksesta onnellisesti nyyhkäisten. ”Disaster Movie” onnistuu samalla olemaan pökerryttävän huonolla maulla tehty. On vaikea päättää oliko lasia verissä suin syövä nainen hauskempi kuin maassa makaavaa uhriaan potkiskeleva psykopaatti, joka samalla tyhjentää tähän pistoolin lippaan toisensa perään. Ehkä hauskinta sittenkin oli minuuttitolkulla jatkunut röyhtäily ja kakalla leikkimen. Heh. Heh.

Mitä Friedbergiin ja Selzeriin tulee niin nämä kaksi kusipäätä ansaitsisivat tulla tervatuiksi ja höyhennetyiksi ja sitten kannetuiksi ulos Hollywoodista ratakiskon pätkällä istuen.

Vältä tätä elokuvaa kuin jalkasilsaa. Jos sinun on valittava tämän elokuvan katsomisen tai jalkasilsan välillä valitse jalkasilsa.

Kun palautin tämän pökäleen videovuokraamoon kysyin myyjältä saisinko sen tilalle samaan rahaan uuden elokuvan. Myyjä suostui siihen esittämättä yhtäkään kysymystä. Tämä tarina on tosi.

2 kommenttia:

Phyllis Orton-Winterbottom kirjoitti...

Katsoit sen kuitenkin katkeraan loppuun asti?

Plerttu Aivohippa kirjoitti...

En itse asiassa katsonut. Pienessä krapulassa jouduin lopettamaan ruumiin potkiskeluun ja ampumiseen.