keskiviikko 26. lokakuuta 2022

Viikatemies on hidas

Tällä kertaa viikatemies on hidas. Se nakertaa terveyden pikku hiljaa, tartunta kerrallaan. Yksilöiden yleinen kuolleisuus nousee tilastoissa jokaisen koronatartunnan myötä vaikka itse tauti ei heti tappaisi. Samoin jokainen sairastettu infektio lisää halvausten, sydänkohtausten, maksavaurioiden ja mielenterveysongelmien riskiä. Sairauden tuoma immuniteetti kestää alimmillaan vain noin 3 viikkoa minkä jälkeen se on mahdollista sairastaa uudelleen. 

Julkisessa keskustelussa vallitsee korvia huumaava hiljaisuus vaikka kaikki yllämainittu tieto on erittäin luotettavista julkisista lähteistä saatavilla. Tämä johtuu varmasti osittain siitä, että aidot johtopäätökset tilanteen kehityksestä ovat liian karmeita eikä kenelläkään näytä olevan tarjota ratkaisuja. Sitikin. Luulisi asian kaipaavan julkistakin pohdintaa ennen kuin käsissä on kansanterveydellinen katastrofi. 

Rautalangasta vääntäen: populaatiossa on nyt kaikkialle levinnyt patogeeni, joka sairastuttaa yksilöitä uudelleen ja uudelleen aiheuttaen samalla kumuloituvia, kroonisia ja vakavia terveyshaittoja. Emme tällä tiedolla kykene sitä enää poistamaan tai ehkäisemään viruksen mutatoituessa jatkuvasti uusiksi varianteiksi. 

Varautuuko kukaan missään sellaiseen tulevaisuuteen, jossa 10 vuoden kuluttua esimerkiksi kroonisten aivosairauksien määrä on viisinkertaistunut tai viisikymmenkertaistunut?  

Ei kommentteja: